100 dagar kvar!

Februari, minusgrader och en tidig vårsol tittar fram. Träden sträcker sig fortfarande nakna mot himlen, men dom första vårfåglarna har redan börjat kvittra i gryningen. Isen ligger fortfarande i ett tunt lager på Fyrisån, men dagarna blir allt längre och ljusare. Människorna går fortfarande runt i sina vinterkappor, men stannar upp en stund och vänder ansiktet mot solen så fort hon tittar fram.

Det är nu jag börjar fantisera om maj. Skira nyutslagna löv, lila små krokusar i parkerna, maskrosor som letar sig fram i värmen invid husväggarna, doften av alldeles nyväckt gräs. Första dagen med kortärmat, en kaffe i solen på en uteservering, årets första mjukglass, picknick på en filt i parken. Jag hör rytmerna från baterian, ser färgsprakande kreationer virvla förbi bland dansarna, känner trummorna vibrera i kroppen, andas in härliga dofter, dansar bland vänner. Det är nu jag börjar fantisera om maj, det är nu jag på riktigt börjar längta efter Kulturernas Karneval!

Idag är det 100 dagar kvar tills Kulturernas Karneval intar Uppsala. Återigen ska vi tonsätta Uppsalas gator, väcka liv i Engelska Parken och få vår festplats att explodera i färger, former och musik. Återigen ska tusentals människor få uppleva hundratals kulturuttryck, mängder av nya erfarenheter och interna världsomseglingar. 20-21 maj blomstrar kulturerna i Engelska Parken – om 100 dagar firar vi återigen Kulturernas Karneval i Uppsala!