Hälsningar från Carnaval de Las Palmas!

Här kommer en hälsning från Björn Eriksson som varit en del av Kulturernas Karneval-gänget i många härliga år. Just nu befinner han sig på soliga Gran Canaria och sprudlande Carnaval de Las Palmas!  

Karnevalen här består av så många olika delar. Det är karnevalståg för barn ena dan och hundar nästa dag … På stora scen i city är det allehanda uppvisningar. Vid tre olika dagar är de ute i olika stadsdelar med ett barnprogram. Det stora karnevalståget, den dag då alla är klädda i vitt, har dock inte varit ännu.

Bildspelet jag satt samman är från Vegueta (gamla stan i Las Palmas). Denna dag samlas den vanliga befolkningen för att klä ut sig till enligt årets tema och mingla bland de små torgen och gränderna. Även en scen här med groovy musik. Det kryllade av coola snubbar i kvarteren, själv var jag inte utklädd och kände mig därför som ett ufo, skulle förstås haft med mig min afghanväst som är kvar hemma. Jag fick en skön flashback då jag ju själv upplevt denna tid i bl.a. Amsterdam och Christiania i Köpenhamn men även på Gärdet i Stockholm och Slottsbacken och Nybron i Uppsala. Det är högtalare lite här och där som alla spelar samma musik enligt årets tema. Närmare än så här går knappast att komma en “San Francisco night på 60/70-talet”. Förra året var temat “det glada 20-talet”.

Peace ‘n out! Björn