Kulturernas Karneval presenterar stolt: Ladies Got The Blues!

“Denna föreställning är fantastisk och visar inte bara vad kvinnliga bluesutövare och kompositörer har betytt för musiken utan lyfter också fram hur många begåvade och talangfulla tjejer det finns i detta land. Detta var en styrkedemonstration och det glädjer mig mycket. Detta blev som en smocka i ansiktet. Jag ger mig – detta var fenomenalt!” – Recension från Jeffersson Bluesmagazine 2014.

 

Ladies Got The Blues är ett musikkollektiv med syftet att lyfta fram kvinnliga bluesmusiker genom tiderna. Istället för att träffa Elmore James, Robert Johnson och Eric Clapton, stiftar du bekantskap med bland annat Sister Rosetta Tharpe, Bonnie Raitt och Big Mama Thornton. Ladies Got The Blues är ett musikkollektiv och kan anta olika former och konstellationer, oavsett vilken uppställning ger Ladies Got The Blues alltid tunggung och sväng!

 

Lyssna på Ladies Got The Blues på Kulturernas Karneval söndag 21 maj!