Hälsningar från Heta Köket

Snart är det dags för oss på Heta Köket att medverka på Kulturernas Karneval igen! Vi har lagat vår mexikanska mat på karnevalen ända sen starten för åtta år sen och de senaste åren har vi deltagit med vår food truck.

Vi köpte vår food truck i Mexico City där den användes av ett bageri för att leverera bröd. Sen inredde vi den med ett klassiskt mexikanskt gatukök, målade den rosa och forslade den till Sverige med båt. Sedan dess har vår food truck blivit som en ny familjemedlem. Den har sin alldeles egna personlighet och vi tillbringar många timmar med den från tidig vår till sen höst.

En stor fördel med att ha en food truck är alla roliga evenemang som man får vara med om. Vi har deltagit på allt från stora företagsevent till idrottsevenemang och konserter med världsartister som Tom Jones och Elton John. I vår cateringverksamhet brukar vi också använda vår food truck till allt från födelsedagsfester och studentmottagningar till bröllop.

Arbetet i själva food trucken är ganska speciellt. Utrymmet är inte så stort, så det gäller att hålla ordning. Var sak på sin plats :).  Temperaturen är ofta hög, och arbetstempot likaså. Den mexikanska mat som vi gör tar ofta lång tid att tillaga. Köttet långkokas tills det är riktigt mört, grönsakerna finhackas och vår salsa innehåller många olika torkade chilisorter. Men när maten väl serveras vill vi att det ska gå undan så att inte matgästerna behöver vänta alltför länge.

Den stora fördelen med att ha en food truck är den frihet det ger. Vi bestämmer själva när och var vi vill arbeta, och under åren har vi lärt känna många fantastiska människor. Nu laddar vi för Uppsalas varmaste folkfest, vi ses i Engelska parken den 20-21 maj på Kulturernas Karneval!

William & Ewa Hampton Coleman på Heta Köket

www.hetakoket.com