Bli Volontär

Bli volontär för Kulturernas Karneval 2019 !

Gillar du att möta nya människor, hjälpa till med ditt engagemang och skapa nya givande upplevelser? Vill du ta del av kulturella uttryck och samtidigt skapa viktiga och uppskattade insatser? Välkommen till att vara vår ideella kraft för Kulturenas Karneval 2019!
Kulturernas Karneval vill gärna jobba med dig som volontär för att skapa Uppsalas mest färgglada evenemang 25-26 Maj 2019. Som volontär är du otroligt viktig för festivalen och tillbaka får du många nya spännande och givande upplevelser och minnen för livet!
Det är många olika uppdragsområdena att ta del av som du kan läsa mer om nedan och vi hoppas att du kommer hitta något som passar dig. Anmälan görs via ett formulär som du hittar nedan där du fyller i och kan beskriva vad du önskar att göra och vilka dagar/tider du har möjlighet att bidra med din insats.
Tack för att du vill bidra till skapandet av Kulturernas Karneval 2019. Din insats är värdefull och behövs!

Vad betyder det att vara en volontär under eventet:

 • Du jobbar minst 1 skift på 4 timmar, innan, under eller efter festivalen.
 • Du får ett mål mat per 4-timmars skift, och dryck är alltid tillgängligt för dig under dessa timmar.
 • Om du har minst 3 skift (12 timmar), kommer du, på begäran, få ett certifikat på dina volontärinsatser.
 • Klara instruktioner om vad du är förväntad att göra samt information om vem som är ansvarig för ditt område.
 • Du är försäkrad med en skadeförsäkran. Det appliceras om en volontär skadar sig under deras arbetsskift på evenemanget.
 • Att dina kommentarer kommer att användas för utveckling och genomförande i frivilligt arbete.
 • En efterfest för alla volontärer och deltagare.
 • Möten med intressanta människor och minnen för livet! Läs mer om vår volontärpolicy här: Klicka här!

  Du är inbjuden till ett volontärmöte och introduktion.
  Datum och tid kommer meddelas senare.

Information om dom olika uppdragen

BliVolontar_KarnevalstågSmall

Karnevalståg

Var med och håll tåget i rätt riktning!

Läs mer

Som volontär för karnevalståget kommer du att hjälpa till att koordinera tåget så att det går så smidigt som möjligt. Du och de andra volontärerna kommer använda radio för att ha kontakt med varandra och att hålla schemat så att inga större luckor uppstår, om det blir nödvändigt får man låta trafiken gå igenom, vägspärrarna är bemannade och ger information till de deltagande grupperna. Då säkerhet och kommunikation är viktigt i den här uppgiften så måste du gå på ett introduktionsmöte före karnevalen (datum kommer senare).
Endast Lördag 26 Maj kl. 10-14

BliVolontar_ByggSmall

Bygg och Riv

Hjälp till med uppbyggandet av festplatsen!

Läs mer

Här väljer du att vara med i karnevalens förarbete dagen innan karnevalen, d.v.s. på fredag den 24 maj, och gör ett viktigt arbete med att bygga tält, marknadsstånd, bära stolar, ställa ut bord osv. Många tält i olika storlekar måste byggas upp på en dag och sedan rivas ner igen när karnevalen är över. Samma gäller marknadsstånd och möblering, så det finns got om arbete för dig som gillar att bygga/riva. Är vi tillräckligt många går det lätt, smidigt och blir ett roligt tillfälle att lära känna varandra!
Efter karnevalen behövs många personer för att så snabbt och effektivt som möjligt packa ihop saker. Tält ska packas, marknadsstånd nedmonteras, stolar flyttas, bord hämtas. Möjliga volontärtider är mellan vissa dagar veckan innan karnevalen, samt fredag 12-20, lördag kl 08-12, söndag kl 16-20.

BliVolontar_DekorationSmall

Dekoration & Utsmyckning

Vimplar, scen-och festplatsdekoration och konst!

Läs mer

För att karnevalen ska bli så fin som vi alla hoppas på, så gör vår Konstgrupp ett omfattande jobb. Gruppen behöver inför karnevalen hjälp med montering av dekoration samt utsmyckning av festplatsen. Efter karnevalen behövs det flinka fingrar som kan hjälpa med nedmonteringen av all dekoration. Vill du arbeta med denna grupp innebär det alltså arbete dels före samt efter karnevalen, vilket skapar tid att hjälpa till inom andra volontärområden och/eller uppleva karnevalen. Möjliga volontärtider är mellan vissa dagar veckan innan karnevalen, samt fredag 12-20, lördag kl 08-12, söndag kl 16-20.

BliVolontar_ScenprogramSmall

Scenprogram

Artist, scen and backstagevärd!

Läs mer

Karnevalen innebär ett spännande och späckat program och vi behöver många volontärer för att få allting att klaffa. I ett viktigt samarbete koordinerar scenvärdar scenprogrammet och dess nyckelpersoner och ser till att saker fungerar smidigt och säkert. Här kan du komma att välkomna artister och visa dem till sin loge och får dig en rätt spännande titt bakom karnevalens kulisser. Att du är en kommunikativ person som lyckas bibehålla ett trevligt bemödande även under rätt stressiga omständigheter gör dig extra lämplig till dessa uppdrag. Möjliga volontärtider är mellan lördag kl.08-24, söndag kl. 10-20.

BliVolontar_MiljoSmall

Miljö, Trivsel & Städning

Håll festplatsen snygg och bekväm!

Läs mer

För att Karnevalen ska vara så hållbar och trivsam som möjligt behövs det personer som vill arbeta för miljön. Dessa uppdrag tillåter dig att hela tiden röra på dig och innebär en mängd olika uppdragsalternativ. Miljöstationer behöver områdesansvariga, efter tåget behöver vi städa upp, toaletterna behöver hållas efter och städas, och för optimal trivsel så ska ju så många som möjligt ha ögonen med sig och plocka upp eventuellt skräp som hamnar på marken. Det blir ett skönt gäng som bidrar till att göra karnevalen lite finare för alla!

BliVolontar_TransportSmall

Transport

Flytta omkring festivalprylar!

Läs mer

Kan du hjälpa till med transport av material och utrustning? Som chaufför eller person med tillgång till bil/lastbil/ så är du en oumbärlig person i volontärgruppen. Mycket saker ska transporteras i samband med karnevalen både innan, under och efter karnevalen. Här kan du arbeta både fokuserade pass d.v.s. på tidigare bestämda tider och/eller finnas tillgänglig på jour då saker kan komma behöva transporteras med kort varsel under karnevalsdagarna. Transporter på området samt kortare sträckor ska göras på cykel med cykelkärror, vilket betyder att även folk utan körkort kan bidra och göra transporter smidigare!

BliVolontar_Foto&DokSmall

Fotografi & Dokumentation

Fånga ögonblicken!

Läs mer

Här finns det många kreativa uppdrag för den med flinka fotofingrar. Under karnevalsdagarna behöver vi dig som kan sprida dokumentera karnevalen genom foto, film etc.

BliVolontar_MatSmall

Mat, Servering & Försäljning

Hjälp besökare och volontärer!

Läs mer

Under karnevalsdagarna är det många volontärers magar och sinnen som ska hållas mätta och glada. Vill du vara en nyckelperson i det här arbetet så kan du anmäla ditt intresse att planera fikat, göra inköp och baka och/eller så kan du arbeta i volontäroasen där du ser till att fika alltid finns framdukat och att det ser snyggt och trevligt ut. Här kan du med matintresse göra en insats både i planering och utförande och vara en del i arbetet att göra karnevalen mer hållbar – fikat ska gärna vara grönt och skönt både i våra magar och för miljön. Kanske säljer vi fika/saker till övriga besökare och då kan din roll också komma att innebära att du tillbringar viss tid med försäljning.

BliVolontar_BarnivalSmall

Barnival

Lek, stoj och kuligheter!

Läs mer

Är du en person som är bra på att ha översikt över saker eller är du kanske barnsligt lekfull? Barnivalen är en uppskattad del av karnevalen med ett program som lockar de yngre till både lek och skratt. Här kan du ta dig an olika uppgifter såsom att ha översiktsansvar där du är en viktig länk i att se till att programmet följs och att saker fungerar lugnt och säkert. Eller har du kanske ett kreativt öga och är med och smyckar barnivalsbesökarna med ansiktsmålningar?

BliVolontar_VakterSmall

Vakter & Nattvakter

Parkering. backstage och festplats!

Läs mer

Vi kommer att behöva nattvakter, backstagevakter. Vaktuppgifterna skiljer sig lite åt, men i samtliga fall ges du ett fysiskt ansvarsområde (ibland tillsammans med någon annan) samt vissa arbetsuppgifter. Du kan komma att vara ansvarig för till exempel kommunikation av viss information till besökare eller deltagare, visa bilister var de ska parkera, informera och vakta så att värdesaker inte riskerar att förstöras eller försvinna. De här är volontärinsatser som i de flesta fall ger dig möjlighet att hjälpa till inom andra områden och/eller njuta av karnevalens program!

BliVolontar_HemligtuppdragSmall

Hemligt uppdrag

Se mer info nedan!

Läs mer

Det hemliga uppdraget är perfekt för dig som gillar att dansa och vill skapa glädje. Mellan 12-14 går vårt fantastiska karnevalståg runt i Uppsala och vi behöver dig som hjälper till att peppa till dans! Uppdraget är att helt enkelt dansa med i tåget och sprida glädje!

BliVolontar_ScenteknikSmall

Scenteknik

Ljud- och ljustekniker!

Läs mer

Här har du möjligheten att hjälpa till att organisera och sköta ljud- och ljusteknik på de olika scenområdena. Förkunskaper inom området uppskattas, men det kommer också finnas sakkunniga ljudtekniker på plats att få information och vägledning av. Möjliga volontärtider är mellan lördag kl. 08-20, söndag kl. 10-20.

Deltagare4_small

Information

Publikvärdar, donationsinsamlare och informatörer!

Läs mer

Trivs du bland människor och vill sprida energi? Då är det här uppdraget för dig!
Här har du möjlighet att få vara ute med publiken så mycket som möjligt! Dela ut program, räkna besökare, informera besökare vad som händer, ta emot donationer och även informera deltagare och volontärer vart de ska ta vägen. 

BliVolontar_ArbetsledareSmall

Arbetsledare

Var ledare för ett volontärteam!

Läs mer

Trivs du i rollen som ledare? Gillar du att motivera andra människor? Då ska du söka volontäruppdraget arbetsledare.

Bortsett från värdefulla erfarenheter, glädje och gemenskap får du som arbetsledare:
–          intyg på att du arbetat som arbetsledare under ibland stressiga omständigheter
–          en arbetsledarutbildning med fokus på bemötande, tydlighet och feedback.
För att kunna söka detta volontäruppdrag behöver du ha erfarenhet av att leda andra, till exempel i en idrottsförening, scoutförening eller inom nationslivet. Du ska kunna arbeta 12 timmar totalt under perioden 24 maj – 27 maj, kunna delta på en arbetsledarutbildning   13 maj kl 16-20, och gärna delta på stora volontärträffen 20 maj.

Tack för att du vill hjälpa till under Uppsalas varmaste evenemang!