Bli en del av vårt team

Var med och skapa Uppsalas varmaste folkfest!

Var med och planera Uppsalas varmaste folkfest!

Är du intresserad av projektplanering, kultur och kreativt skapande? Just nu söker Uppsalas varmaste festival, Kulturernas Karneval, nya projektmedlemmar. Genom att vara med i skapelseprocessen av Kulturernas Karneval får du möjlighet att bygga erfarenheter inom projektplanering och kultur samtidigt som du träffar nya människor och lär känna Uppsalas kulturliv.

Det finns många olika typer av uppdrag som du kan läsa om nedan. Vi hoppas att du ska hitta något som passar just dig. Anmälan görs via formuläret här nedan!

Vi ser fram emot att höra från er!

Karnevalståget

Här får du möjlighet att planera och vidareutveckla vårt fantastiska och unika karnevalståg. Inom gruppen har du hand om att organisera tåget, hitta nya deltagare och hålla kontakt med gamla. Inte minst får du möjlighet att använda din kreativitet och hjälpa karnevalståget nå nya höjder; hur kan vi inkludera fler och vad kan vi göra annorlunda och bättre? Inom det här området får du arbeta med såväl organisering och administrering som konstnärligt skapande.

Marknadsföring och Sociala media

Är du intresserad av marknadsföring och/eller social media? Inom denna grupp sköts Kulturernas Karnevals textbaserade och visuella kommunikation, både för tryckt material och digitala medier. Just nu arbetar vi med årets marknadsföringsstrategi och söker dig som är kulturintresserad, vill skapa digitalt material och arbeta med social medier. Det är toppen om du talar och skriver svenska och engelska då vårt internationella team gärna vill ha hjälp med att producera innehåll på svenska.

Infrastruktur och Miljö

Hur kan festivalen och karnevalen använda festplatsen på bästa sätt? Infrastruktur kan kanske låta lite tråkigt, men här finns det mycket spännande uppgifter som gömmer sig. Här får du leka arkitekt och fokusera på hur festplatsen i Engelska Parken bäst kan utnyttjas. T ex kan du arbeta med frågor och lösningar som gäller sopsorteringen på platsen, vilka byggnadsmaterial som är mest hållbara för oss och naturen eller vilka våra energikällor är och hur vi optimera användandet av dem. Området passar dig som är intresserad av plats-organisering, logistik och hållbarhetsfrågor.

Planera Barnivalen

Vad tror du barnen skulle vilja göra på festivalen? Ska vi ha lekar, skattjakt, en hinderbana eller kanske ett pysseltält? I den här gruppen får du som är intresserad av kultur för barn, planera och och brainstorma kring allt från vilka föreställningar och aktiviteter som ska äga rum till hur vi ska dekorera platsen för att skapa en magisk upplevelse för alla barn.

Grafisk Designer

I rollen som grafisk designer hos oss ingår det att ta fram grafiskt material för våra digitala delar så som våra sociala medier och hemsida samt traditionella som inkluderar flyers och annonser inför festivalen som vi kommer att använda i marknadsföringssyfte.

Programsamordning

Programsamordning är ett uppdrag som passar dig som som är intresserad av arrangörskap och kulturevent.
Som del av programsamordnings-gruppen är du med och planerar vad festivalens program ska innehålla. Här ingår till exempel att föreslå och boka artister inom musik, dans, teater och planera det övergripande programmet för festivalen.

Konst och Dekoration

Det här området passar dig som vill planera och tillverka den konstnärliga inramningen av festivalen och festplatsen, Engelska Parken. Designa och skapa festivalens visuella atmosfär med scendekorationer och utsmyckningar i den fysiska miljön

Tack för att du vill vara med och skapa ett av Uppsalas största evenemang!