Delta på Kulturernas Karneval

Engelska Parken, Uppsala 25-26 maj 2019

Anmäl dig till att delta på Kulturernas Karneval!

Snart sätter Kulturernas Karneval återigen färg på Uppsala och ni är välkomna att delta! Kanske har ni redan tidigare år varit med och berikat programmet och längtar efter att få komma med igen, kanske blir ni årets nykomlingar i karnevalen. Kulturernas Karneval är ett kostnadsfritt evenemang som varje år lockar tiotusentals besökare till karnevalståget och festplatsen. Det finns tre scener för framträdanden, en mat- och hantverksmarknad, konstutställningar och ett barnområde. Låt oss erövra gator och torg och tillsammans sprida musik, dans, glädje och kärlek i Uppsala!

Kulturgrupper kan anmäla sig som deltagare i karnevalståg, scenframträdande, workshop eller konstutställning. Föreningar, organisationer och företag kan anmäla sig som deltagare i mat- och hantverksmarknad eller engagemangstorg. Läs mer om de olika kategorierna här nedanför.

Vi kan inte garantera att alla får plats i programmet av utrymmesskäl, men vi lovar att göra så gott vi kan. Fyll i formuläret så hör vi av oss. Sista anmälningsdag är 7 mars.

Anmälan er här nedan

Festival1_small

Karnevalståg

Karnevalståget är hjärtat i Kulturernas Karneval och en riktigt Uppsalatradition! I karnevalståget deltar musik-, dansgrupper och kulturföreningar, men det är också öppet för andra som vill ta tillfället i akt att göra något roligt tillsammans. Kriteriet är att det ska vara ett kulturellt framförande av något slag samt att ni och åskådarna ska ha roligt! Anmäl er grupp och delta i ett av Sveriges största karnevalståg!

Festival2_small

Musik

På karnevalen finns det flera scener för musikframträdanden, fullt utrustade med backline och ljudtekniker. Dessutom finns möjlighet för kortare pop-up framträdanden på festplatsen. Vi vill gärna ha ett brett utbud av musikstilar representerade i programmet. Ni är välkomna att anmäla er som band eller soloartist.

Festival3_small

Dans och annan scenkost

Flera av karnevalens scener lämpar sig för dansframträdanden och annan scenkonst. Det finns också en scen för barn om ert framträdande riktar sig mot den yngre publiken. Allt från svensk folkdans, samba, magdans och street dance till spoken word, teater och cirkus finns på Kulturernas Karneval och vi ser gärna att ni bidrar till det rika utbudet av scenkonst!

Deltagare4_small

Engagemangstorg

Är ni en förening eller en organisation som vill sprida information om er verksamhet? Då är engagemangstorget platsen för er. Vi önskar att engagemangstorget ska spegla Uppsalas rika föreningsliv och vi strävar efter att skapa en mötesplats där karnevalsbesökare kan informeras och engageras av era föreningar. I denna kategori tar vi en deltagaravgift.

Priser för deltagande

Festival4_small

Marknad

Vi vill att marknaden på Kulturernas Karneval ska spegla Uppsalas rika och mångkulturella mat- och hantverksutbud. På Kulturernas Karneval strävar vi efter att skapa en marknadsmiljö där karnevalsbesökare lätt ska kunna röra sig och botanisera bland marknadsstånden och ta del av ert utbud. I denna kategori tar vi en deltagaravgift.

Priser för deltagande

Festival6_small

Workshops

Vi vill även att den nyfikne ska få svettas och njuta av att få testa på en mängd olika dans- och musikstilar och därför samordnar vi tillsammans med olika grupper en rik variation av workshops. Vill ni vara en av de grupper som håller i en workshop? Kanske hittar ni under karnevalsdagarna helt nya medlemmar som låter sig fångas av era aktiviteter!

Festival5_small

Konstutställning

Vill du som konstnär ställa ett verk i vår utställning under Kulturernas Karneval? Under festivalen finns det tillfälle att visa er konst för en bred publik. Utställningen kommer att hållas i ett tält på festplatsen och vi har plats för 6-8 konstnärer som ställer ut 4-6 verk var. Välkomna att skicka en intresseanmälan!

Stort tack för att du vill vara med och skapa Kulturernas Karneval!