FAQ

När?

23-24 maj 2020

Festival: Lördag 23 maj kl 11-22 och Söndag 24 maj kl 11-17. Karnevalståg: Lördag kl 12-13.30

Var?

Festplatsen är Engelska Parken i Uppsala. Officiellt heter parken Carolinaparken, men bland de flesta är den känd som Engelska Parken.

Läs mer om parken https://linneuppsala.se/plats/carolinaparken/

Hitta hit?

Adress: Carolinaparken, Kåbo, 753 10 Uppsala

Från Uppsala centralstation kan man antingen gå (15 min) eller ta stadsbuss 6, 11 eller 20 och hoppa av vid hållplats “Slottsbacken” (5 min). Tidtabeller hittas på UL.se

Var går karnevalståget?

Karnevalståget går genom centrala Uppsala. Det startar på Nedre Slottsgatan och avslutas i Engelska Parken.

Parkera?

Cyklarna parkeras med fördel i Carolina Redivivas- eller Campus Engelska Parkens cykelställ.

Bilparkeringar finns i närheten, bl.a vid Ekonomikum och längs Kyrkogårdsgatan. De flesta parkeringarna har en p-avgift på 10-20 kr/timme. Titta gärna på Uppsala Kommuns parkeringskarta för mer information. Parkeringskarta för Uppsala tätort

Kostnad? - Gratis!

Kulturernas Karneval är helt gratis att besöka! Läste du rätt? Ja, det är fri entré hela helgen, till hela programmet.
Men visst är det så att Kulturernas Karneval blir jätteglada och känner sig uppskattade om besökare som har lust och möjlighet tar chansen att lämna en frivillig donation för att stödja evenemanget. Det finns möjlighet att lämna ett bidrag på plats via våra donationsinsamlare. Men kom ihåg – det är helt frivilligt!

För alla?

Kulturernas Karneval är ett alkohol- och drogfritt evenemang och det finns programpunkter som passar allt från de allra minsta till de äldre! Alla är välkomna till Kulturernas Karneval!

Barnfamilj?

Det finns ett särskilt barnfamiljsområde som vi kallar Barnivalen. Där finns roliga aktiviteter för hela familjen! I anslutning till Barnivalen finns bänkar och bord, tält för skugga och matförsäljare. I nära anslutning finns även toaletter, varav en har skötbord. Barnivalens aktiviteter pågår lördag-söndag kl. 11-18.

Tillgänglighet?

Festplatsen i Engelska Parken är ett platt område med breda grusgångar med smått grus. Det finns tillgång till handikapptoalett. Det finns handikapp-parkeringar (4 st) i anslutning till området, vilka är belägna vid Campus Engelska Parken (särskilt tillstånd erfordras). Färdtjänst når området via Thunbergsvägens infart till Campus Engelska Parken.

För mer info ang. tillgänglighet, kontakta: 073 049 42 17 eller info@kulturernaskarneval.se

Läs mer om parken: https://linneuppsala.se/plats/carolinaparken/

Alkohol- och drogfritt?

Evenemanget är en alkohol- och drogfri folkfest. Vi ber alla våra besökare att respektera det och låta kulturintrycken utöva sin egna glädjeberusande kraft!

Kontakta oss här!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev