Bli volontär

Var med och skapa Uppsalas varmaste folkfest!

Gillar du att träffa nya människor, bidra med ditt engagemang och få nya givande erfarenheter? Vill du förkovra dig i kulturyttringar och samtidigt göra en betydelsefull och uppskattad insats? Välkommen som volontär hos oss!

Kulturernas Karneval vill tillsammans med dig som volontär skapa Uppsalas mest färgsprakande evenemang 20-21 maj 2017. Som volontär är du otroligt viktig för Kulturernas Karneval och i utbyte får du många nya spännande och givande erfarenheter och roliga minnen för livet!

Det finns många olika typer av uppdrag som du kan läsa om nedan. Vi hoppas att du ska hitta något som passar just dig. Anmälan görs via ett formulär där du får möjlighet att beskriva dina önskemål om uppdrag och tider.Tack för att du vill bidra till att skapa Kulturernas Karneval!  

Vad det innebär att vara volontär hos oss under evenemanget

 • Att du arbetar minst ett pass på 4-timmar, före, under eller efter karnevalen.
 • Att du får en måltid per utfört 4-timmarspass, samt att fika alltid finns tillgängligt för dig under dessa timmar.
 • Vid minst 3 pass (12 timmar) får du, mot begäran, ett arbetsintyg för din volontärinsats.
 • Tydliga instruktioner över vad du förväntas göra samt information om vem/vilka som ansvarar för just ditt område.
 • Att du är försäkrad med en olycksfallsförsäkring. Denna gäller om man skadar sig på arbetstid i arbetet/av arbetet.
 • Att dina synpunkter tas till vara vid utformning, utveckling och genomförande av volontärsarbetet.
 • Ersättning för i förväg godkända utlägg.
 • En efterfest för volontärer och andra medverkande.
 • Möten med spännande människor och massor av roliga minnen!
 • Läs mer i vår volontärpolicy: Ladda ner
 • Ni är varmt välkomna till en volontärträff och introduktion. Datum och tid meddelas senare.

Färgkoderna visar mellan vilka tider det finns tillgängliga volontärpass inom varje uppdrag.

Roger Ferm NIKON D700-23052015-4175

Karnevalståg

Samordna den stora paraden!

Lördag 8-16

Read more

Du och de andra funktionärerna har koll på att tåget håller tidsschemat, att inga stora luckor uppstår, att trafik vid behov släpps igenom och att vägspärrarna är bemannade. Här finns även chans till dans! Eftersom säkerhet och kommunikation är viktigt i detta uppdrag måste du delta på en introduktion innan karnevalen (datum TBA).

KulturernasKarnevalVolontärerCat2

Byggnation och rivning

Se hur festplatsen växer fram

Torsdag 12-20;Fredag 8-16;Fredag 16-24;Söndag 16-24;Måndag 8-16;Måndag 16-20

Read more

I detta uppdrag bygger du upp festplatsen dagarna innan karnevalen och river ner den igen efter den stora festen. Den största uppgiften är att bygga tält, men ni kommer också att ställa ut marknadsstånd, golv, stolar, bord och bänkar. Arbetet är fysiskt ansträngande, men också något av det mest belönande genom att se hur festplatsen växer fram tack vare er.

KulturernasKarnevalVolontärerCat3

Dekoration av festplats

Vimplar, scendekorationer och konst

Fredag 8-16;Fredag 16-24; Lördag 16-24;Måndag 8-16

Read more

För att festplatsen ska bli fin och glädjesprudlande dekoreras träd, gräs och scener av vår konstgrupp. I uppdraget hjälper du till med montering av dekorationer, konstinstallationer och skyltning av området. Efter karnevalen behövs det flinka fingrar som kan hjälpa till med nedmonteringen av all dekoration. Ett roligt uppdrag för kreativa personer!

KulturernasKarnevalVolontärerCat4

Scenprogram

Artistvärd, scenvärd och backstage

Lördag 8-16;Lördag 16-24;Söndag 8-16;Söndag 16-24

Read more

Karnevalen har 3 scener och över 100 olika programpunkter och i detta uppdrag ser ni till att programmet flyter på så smidigt som möjligt. Ni arbetar för att kommunikation med artister fungerar; välkomnar artister, ser till att de vet sina tider och håller koll på spelschemat. Här får ni uppleva scenerna bakom kulisserna! Du bör ha förmåga att behålla ett trevligt bemötande även under stressiga situationer.

KulturernasKarnevalVolontärerCat5

Miljö, trivsel och städning

Källsortering och trivsam festplats

Fredag 16-24;Lördag 8-16;Lördag 16-24;Söndag 8-16;Söndag 16-24

Read more

För att Karnevalen ska vara så hållbar och trivsam som möjligt behövs det personer som vill arbeta för miljön. I detta uppdrag är hela karnevalsområdet din arbetsplats och du är i ständig rörelse. Du ser till att källsorteringen fungerar och att marken är ren och fin för optimal trivsel. Miljögruppen är ett härligt gäng som bidrar till att göra karnevalen lite finare för alla!

SONY DSC

Transport

Kör karnevalens prylar fram och tillbaka

Torsdag 12-20;Fredag 8-16;Fredag 16-24;Lördag 8-16;Måndag 16-20

Read more

Mycket saker ska transporteras till festplatsen inför karnevalen och lika mycket ska transporteras tillbaka efteråt. I detta uppdrag är du antingen chaufför eller transportmedhjälpare. Som chaufför kör du en av våra bilar med släp eller en lätt lastbil och du behöver därför B-körkort. Som medhjälpare räcker det att du är inställd på att behöva lasta i och ur i ur och skur.

KulturernasKarnevalMedverkaCat1

Fotografi och dokumentation

Fånga ögonblicken!

Lördag 8-16;Lördag 16-24;Söndag 8-16;Söndag 16-24

Read more

Givetvis vill vi att karnevalens glädjefyllda ögonblick ska dokumenteras i foto och video. Här finns det kreativa uppdrag för såväl proffs som duktiga amatörfotografer! Ni använder er egna kamera och får vissa riktlinjer kring vad just ni ska fokusera på i er dokumentation av karnevalen. Bilder och videos samlas in på plats under karnevalen. Fånga karnevalen med oss!

SONY DSC

Information och servering

Hjälpa människor!

Lördag 8-16;Lördag 16-24;Söndag 8-16;Söndag 16-24

Read more

I informationsuppdraget möter du besökare, delar ut program och frågar glatt om de vill lämna ett litet bidrag till karnevalens frivilliga inträde. Inom servering hjälper du till att hålla andra volontärer mätta och glada genom att arbeta i volontäroasen där du håller ordning på mat, fika och trivsel.

KulturernasKarnevalOnePageArtist8

Barnival

Lek, spel och skratt

Lördag 8-16;Lördag 16-24;Söndag 8-16;Söndag 16-24

Read more

Barnivalen är barnens egna område med ett program som lockar till lek och skratt. Är du en person som är bra på att ha översikt över händelserika områden eller är du kanske barnsligt lekfull? I uppdraget kan du vara områdesansvarig för att se till att programmet följs och att saker fungerar lugnt och säkert eller så kan du vara funktionär vid olika lekstationer.

KulturernasKarnevalVolontärerCat5

Vakter

Parkeringar, backstage och festplats

Lördag 8-16;Lördag 16-24;Söndag 8-16;Söndag 16-24

Read more

Gillar du att hålla uppsikt och guida folk rätt? Som vakt kan du vara ansvarig för parkering för deltagare, vägspärrar under karnevalståget, vakta backstageområdet eller vakta området under de sena nattimmarna. I samtliga fall ges du ett fysiskt ansvarsområde (ofta tillsammans med någon annan) samt specifika arbetsuppgifter.

KK1_0005

Scenteknik

Roddare och ljudtekniker

Lördag 8-16;Lördag 16-24;Söndag 8-16;Söndag 16-24

Read more

Har du erfarenhet av ljudteknik och brinner för snabba omroddningar av scener? I detta uppdrag får du möjlighet att använda dessa kunskaper som roddare på en av de större scenerna där du är medhjälpare till sakkunniga ljudtekniker. Om du har kunskaperna som krävs kan du också vara ljudtekniker på en av de mindre scenerna.

KulturernasKarnevalProgramCat9

Arbetsledare

Var ledare för ett volontär-team

Torsdag 12-20;Fredag 8-16;Fredag 16-24;Lördag 8-16;Lördag 16-24;Söndag 8-16;Söndag 16-24;Måndag 8-16;Måndag 16-20

Read more

Gillar du att motivera andra och trivs du i rollen som ledare? Då ska du söka uppdraget som arbetsledare där du kommer att guida volontärer inom ditt område. Förutom värdefulla erfarenheter får du en utbildning med fokus på gott ledarskap. För att söka detta uppdrag behöver du ha tidigare erfarenhet som ledare, kunna ta minst 3 volontärpass och kunna delta på arbetsledarutbildningen 23 april eller 7 maj.

Thank you for wanting to be a part of creating Kulturernas Karneval!

Sign-up for our newsletter