Program

Färgsprakande folkfest och dundrande kulturmöten i Engelska Parken 20-21 maj

KulturernasKarnevalOnePageArtist1

Karnevalståg

Ett av Sveriges största karnevalståg och en Uppsalatradition som du bara inte får missa! Hundratals deltagare i olika kulturgrupper utgör tillsammans en sprakande parad som tågar genom Uppsala och får gatorna att vibrera. Låt dig ryckas med av glädjen och rytmerna!

KulturernasKarnevalOnePageArtist2

Musik

Scenerna bjuder på mängder av konserter med såväl nationellt etablerade artister som guldkorn från det lokala musiklivet. I år samarbetar karnevalen med Statens Musikverk för att bjuda in några av Sveriges bästa artister inom hiphop, blues och världsmusik. Håll utkik!

KulturernasKarnevalOnePageArtist3

Dans

Rörelse, färg och känsla – glädjen i dansen har förmågan att smitta av sig till åskådaren. Upplev virvlande dansframträdanden i allt från traditionell folkdans till modern streetdance. På karnevalen kan ni möta några av regionens allra bästa dansgrupper.

KulturernasKarnevalOnePageArtist4

Marknad

På marknaden kan du njuta av dofterna och smakerna från världens alla kök, prova olika godsaker och botanisera bland vackert hantverk, slöjd, smycken och kläder.

KulturernasKarnevalOnePageArtist5

Konstutställning

På festplatsen finns en färgrik konstutställning med konstverk av lokala konstnärer. Vi flyttar ut konsten till parken och mitt i det gröna kan du njuta av kreativa konstverk till tonerna av ljuv musik.

KulturernasKarnevalOnePageArtist6

Workshops

Testa något nytt och utmana dig själv – delta i en spännande workshop i orientalisk dans, yoga, samba, magdans eller Qi Gong. Kanske hittar du din nya stora passion?

KulturernasKarnevalOnePageArtist7

Teater och show

Skratta hejdlöst till improvisationsteater, bli berörd av en dramatisk eldföreställning, släpp fram din lekfullhet i gyckel och spel! Festplatsen är fylld av spännande aktiviteter.

KulturernasKarnevalOnePageArtist8

Barnival

Barnen har ett alldeles eget område som fylls av lek, pyssel, sång och spel! Här finns föreställningar i magi och teater, cirkus, barnens egna karnevalståg och mycket annat roligt för hela familjen!

KulturernasKarnevalProgramCat9

Engagemangstorg

På engagemangstorget möter ni en härlig blandning av organisationer och föreningar som informerar om sin verksamhet. Här kan du finna ett uppdrag där du behövs med ditt engagemang eller där du kan förverkliga dina drömmar!

Välkomna till Uppsalas gladaste, färgrikaste och varmaste helg 20-21 maj!

Information om årets artister, deltagande grupper och program släpps i mars.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev